Brukiew_Niepospolity Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu (edytowane) Cześć, mam w rowerze piastę Joytech SCI (to jedyne oznaczenia, jakie znalazłem). Z piasty wyjąłem oś 9mm. Tyle, że jak się okazuje, są najróżniejsze konusy na oś 9mm. I tu moje pytanie - czy standardowy gwint to M9, czy może panuje tu totalna wolna amerykanka i jak nie znajdę śruby albo nakrętki M9, to się nie przekonam, a nawet jak znajdę, to nadal zostaną mi 2 standardy calowe? A pytanie stąd, że konusy, które wyciągnąłem w trakcie serwisu, wyglądają tak (zdjęcie gorszego, ale "lepszy" miał po prostu dużo krótszy odcinek wyglądający jak na focie): (dobra nie mogę dodać bo przeglądarka się wiesza) EDIT: dobra, 20 razy zmierzyłem, sprawdziłem alternatywy, jak nic to M9. Dobrze, że osłon z tych konusów nie wywaliłem, bo mają zewnętrzną średnicę "prawie 21mm" i cholernie znaleźć coś podobnego. Pytanie 2, ważniejsze: skoro średnica kulek jest standardowa, to czy bieżnie konusów są w miarę standardowe, czy może mi się jakimś cudem trafić taka, co nie pasuje do piasty Joytech? Edytowane 9 godzin temu przez Brukiew_Niepospolity Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi