uzurpator Napisano Wtorek o 06:30 Napisano Wtorek o 06:30 (edytowane) Zanabyłem sobie drogą kupna widelec BOS Idylle który poprzedni właściciel dojechał dość konkretnie - tzn - ma luzy na lagach, wymienić trzeba tuleje prowadzące. Koszt oryginałów - 100 ojro. Do tego uszczeleczki za 100 ojro, i narzędzia, i serwis. Taniej kupić nowego Boxxera Enyłej - na aliexpress znalazłem tuleje teflonowe w odpowiednim rozmiarze, uszczelki kurzowe i olejowe też. Macie z tymi wynalazkami jakieś doświadczenia? Producenci, zwłaszcza butikowi, raczej nie robią dziwnych normaliów - tylko kupują dostępne przemysłowo. Znalazłem też tuleje SKF w odpowiednim rozmiarze, i uszczelki zresztą też. Może w tym iść kierunku? Ściągacz/Nabijacz do tulei mogę sobie wytoczyć, potem, ewentualnie, zostaje problem kalibracji. Ale krok po kroku, nie wszystko naraz Edytowane Wtorek o 06:32 przez uzurpator Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi