rave123 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Czołem! Poszukuję dwóch rowerów elektrycznych na wycieczki rodzinne z dziećmi w fotelikach. 90% asfalt, scieżki rowerowe, chodniki itd ewentualnie bardzo lekki teren - ścieżki leśne. Najbardziej chyba pasuje do tego treking? Chciałbym wydać na oba rowery nie więcej niż 11000. W oko wpadły mi Indiana E-Trekking 3.0 M20 oraz 3.0 D18, ale obawiam się, że takie "marketówki" będą słabym wyborem. Dlatego chciałbym prosić o radę w tym temacie. Wzrost M178, K168 Ważne, aby można było zamontować foteliki dziecięce: Fotelik dla dziecka SANBAS na bagażnik beżowy • Cena, Opinie - Allegro Fotelik rowerowy tylny Campela szary • Cena, Opinie - Allegro Co również dla mnie istotne, aby na samotne wyprawy (bez dzieci), dało się z np. poziomu wyświetlacza zwiększyć prędkość wspomagania do 30/35. Jednorazowo trasy nie więcej niż 40/50km. Cytuj
PiotrWie Napisano 57 minut temu Napisano 57 minut temu Takie rzeczy jak wspomagania powyżej 25/h to tylko głęboko w szarej strefie. A normalnych trekkingów masz całkiem sporo w cenie do 6000 w centrum rowerowym. Osobiście chyba bym wybrał Tunturi E- motion i Winorę O- Ride Pure X10 tylko nie podają maksymalnego obciążenia bagażnika, czy jesteś 100% przekonany do tego fotelika na bagażnik? Ja bym się bał wozić dziecko na dzisiejszych bagażnikach które w największych porywach mają do 25 kg nośności a coraz częściej 15 -18kg. Według mnie fotelik mocowany do ramy to zdecydowanie mniejsza szansa na pozbycie się dziecka. Oczywiście najlepsza i najbezpieczniejsza jest przyczepka. Cytuj
rave123 Napisano 20 minut temu Autor Napisano 20 minut temu Mocowanie wydaje się być całkiem solidne, jeździmy tak 2 sezony i obecny będzie ostatnim właśnie z uwagi na wagę dzieci, obecnie 13 i 17. Ewentualnie młodsze jeszcze coś pojeździ w kolejnym. Dla starszego planuję kupić mocowanie jego roweru do naszego na dłuższe trasy, na krótsze jeździł już w poprzednim sezonie samodzielnie (do 4/5km). Jeśli już o Tunturi mowa, rzucił mi się w oczy Rower elektryczny TUNTURI E-Gravel | CentrumRowerowe.pl (e-gravel). Co prawda nie ma bagażnika, ale w tym wypadku byłby montowany fotelik na ramie. Ktoś może się na ten temat wypowiedzieć? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi