Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, przymierzam się do zakupu i proszę o radę i opinie na temat wymienionych rowerów. Jestem tez otwarty na inne propozycje, ale bez przekraczania budżetu 16k PLN. Z tego co udało mi się wyczytać w internetach Bulls przeważa lepszym zawieszeniem, za to GASGAS ma system powertrain (elktryczna przerzutka, automatyczna zmiana biegów, zmiana biegów bez pedałowania), który wydaje się być świetną opcją, oraz carbonowa ramę. Martwią mnie tylko informacje o zamknięciu linii rowerów elektrycznych przez GASGAS, aczkolwiek nie wiem na ile te informacje są prawdziwe…

• Mod Team
Napisano
Cytat

za to GASGAS ma system powertrain (elktryczna przerzutka, automatyczna zmiana biegów, zmiana biegów bez pedałowania), który wydaje się być świetną opcją,

Te bajery to w wyższych modelach MXC5 i MXC6, które mają elektryczną przerzutkę.  W MXC4 jest zwykły, mechaniczny napęd.

Napisano

O wow, słuszna uwaga 👌🏻 W ogóle jest bardzo mało opinii i recenzji tych GasGasow. Motory wiem, że robią dobre. A co myślicie o baterii 630wh? Nie za mało? Są adaptery z dodatkową baterią 250wh za jedyne 1800 PLN 🥶

Napisano

Zrobiłem Ci bezpośrednie porównanie modeli ze wskazaniem

Bezpośrednie Porównanie Specyfikacji

Cecha GasGas MXC 4 Bulls Sonic EVO AM 5
Silnik SRAM (90 Nm) - Większy "kop" Bosch (85 Nm) - Bardziej sprawdzony
Bateria 630 Wh 750 Wh (Zwycięzca zasięgu)
Widelec RS Lyrik Select+ (160 mm) Fox 36 Factory (150 mm - Prestiż)
Damper RS Deluxe Select+ (140 mm) Fox Float X Factory (150 mm)
Napęd SRAM GX AXS (Bezprzewodowy) Shimano XT (Mechaniczny/Di2)
Charakter Agresywny Trail/Enduro

SUV / All-Mountain

moja propozycja 
Focus JAM² 6.8 pełna specyfikacja https://katalogebike.pl/rower/jam²-6-8/

1. Silnik: Masz tu Boscha CX 85 Nm (ten sam co w drogim Bulls).

2. Bateria: Posiada ogromną baterię 750 Wh (identyczna jak w Bulls AM 5).

3. Zawieszenie: RockShox Lyrik Select (160 mm) i damper Super Deluxe Select. To niemal identyczna praca zawieszenia, jaką oferuje GasGas MXC 4!

4. Cena: Często spotykany w promocjach za 15 800 – 16 200 PLN.

Alternatywa: Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

• Cena: ok. 15 500 PLN.

• Zalety: Karbonowy przedni trójkąt ramy, bateria 750 Wh, silnik Bosch CX.

• Wady: Nieco słabsze zawieszenie (RockShox 35 Silver) niż w Focusie czy GasGasie.

• +1 pomógł 1