TJ3M Napisano Wtorek o 13:08 Napisano Wtorek o 13:08 Cześć Grupo. Aluminiowy Accent Peak 29'' Boost ma w specyfikacji podane, że mieści zebatkę max 34T. Czy jest tutaj ktoś, kto mając napęd 1-rzędowy zmieścił w tej ramie zębatkę 36T? (tak, wiem, rama carbon mieści ten rozmiar, ale chodzi mi o alu). Pytam, bo często producenci podają "bezpieczny" rozmiar, gdy tymczasem jest realna możliwość wciśnięcia większego rozmiaru, bez utraty poprawnej linii łańcucha (czytaj: kombinowania z przesuwaniem suportu, czego nie chcę). Cytuj
KSikorski Napisano Wtorek o 15:01 Napisano Wtorek o 15:01 Składałem ramę na tej ramie w zeszłym roku, Wkleję poniżej zdjęcie z korbą 34T i linią 55mm. O ile na linii 52mm nie odważyłbym się na więcej niż na 34T, to na linii 55mm 36T powinno robić bez problemów. Cytuj
TJ3M Napisano Wtorek o 20:45 Autor Napisano Wtorek o 20:45 Dziękuję za podpowiedź @KSikorski i fotkę. Tam jest jeszcze duuuzo miejsca, jak widzę (no i w linię dla 1x będę celował). A powiedz mi proszę: ta rama na fotce, na której składałeś, to v1 czy v2? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi