TJ3M Napisano wczoraj o 13:08 Napisano wczoraj o 13:08 Cześć Grupo. Aluminiowy Accent Peak 29'' Boost ma w specyfikacji podane, że mieści zebatkę max 34T. Czy jest tutaj ktoś, kto mając napęd 1-rzędowy zmieścił w tej ramie zębatkę 36T? (tak, wiem, rama carbon mieści ten rozmiar, ale chodzi mi o alu). Pytam, bo często producenci podają "bezpieczny" rozmiar, gdy tymczasem jest realna możliwość wciśnięcia większego rozmiaru, bez utraty poprawnej linii łańcucha (czytaj: kombinowania z przesuwaniem suportu, czego nie chcę). Cytuj
KSikorski Napisano wczoraj o 15:01 Napisano wczoraj o 15:01 Składałem ramę na tej ramie w zeszłym roku, Wkleję poniżej zdjęcie z korbą 34T i linią 55mm. O ile na linii 52mm nie odważyłbym się na więcej niż na 34T, to na linii 55mm 36T powinno robić bez problemów. Cytuj
TJ3M Napisano 22 godziny temu Autor Napisano 22 godziny temu Dziękuję za podpowiedź @KSikorski i fotkę. Tam jest jeszcze duuuzo miejsca, jak widzę (no i w linię dla 1x będę celował). A powiedz mi proszę: ta rama na fotce, na której składałeś, to v1 czy v2? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi