Enstriel Napisano Niedziela o 13:43 Napisano Niedziela o 13:43 Witajcie, szukam swojego pierwszego eMTB, mam 178cm, 83kg i wcześniej jeżdziłem na Unibike Flite 2010 18" (M), 26" koła. Zależy mi na: - moc silnika +40nm (będę jeździć z przyczepka dla dzieci) - hardtail - dostępność części i gwarancja producenta (nie chcę chińczyków), rower ma mi służyć na +8 lat Zrobiłem już swój research i moim faworytem jest: ROMET E-RAMBLER E9.0 - 6999zl - mocny silnik, wszystko Deore (tylko amor przeciętny). Przejechałem się nim w sklepie i wydawał się dobry, troche mało o nim można poczytać na necie a sklep był Rometa więc sprzedawca nie mógł być obiektywny, ale patrząc na to co Romet oferuje nie widzę nic innego co zbliżyłoby się do stosunku cena/jakość, chyba że coś ominąłem? Inne jakie brałem pod uwagę to: - HEXAGON BOOST 3.0 576 - 6499zl - Level Boost 1.0 500 - 7499zł - Raymon Hardray Select 29 Dziękuję za sugestie! Cytuj
PiotrWie Napisano Niedziela o 14:49 Napisano Niedziela o 14:49 Czy chcesz z nim jeździć głównie z przyczepką dziecięcą czy chcesz jeździć po górach i czasem z dziećmi? Bo jak głównie z dziećmi to może lepiej e-trekking. Cytuj
Enstriel Napisano Niedziela o 15:23 Autor Napisano Niedziela o 15:23 Dzięki za dopytanie. Tak, planuję trochę pojeździć sam po górzystych terenach, dlatego dalej eMTB. Cytuj
PiotrWie Napisano Niedziela o 16:34 Napisano Niedziela o 16:34 Patrz w takim razie na to by dało się założyć ( przynajmniej z tyłu, na Ciebie jak nie przeszkadza może chlapać) pełny błotnik. Piszesz że chcesz kupić rower na dłużej - ale ważniejsze jest jakie przewidujesz przebiegi - czy kilkaset czy kilka tysięcy km rocznie. Ja zrobiłem w ciągu 8 lat 25 tyś km bez problemów z układem wspomagania, ale od niedawna zaczęły być słychać łożyska - myślę że w ciągu kilku tyś byłyby do wymiany. Dlatego z tych 4 modeli wybrałbym Raymona - jest większe prawdopodobieństwo że za kilka lat będzie można kupić części eksploatacyjne do Yamahy - Shimano raczej nie dostarcza części do silników, nie wiem jak Bafang. Osprzętem się za bardzo nie przejmuj - i tak wymienisz pewnie kilka razy i zawsze coś podpasujesz, a silnik pasuje do ramy tylko ten który był fabrycznie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi