mateusz809 Napisano Czwartek o 16:16 Napisano Czwartek o 16:16 Mam plan złożyć cały rower i w tym koła. Chcę złożyć koła z piast z chin Hassns pro 7 i obręczy Dartmoor Cruiser 27.5 i 29 lecz nie wiem jak pewnie obliczyć szprychy do przedniego i tylnego koła. Tylne koło 12x148 boost obręcz Dartmoor Cruiser 27.5 cala Przednie koło 15x110 boost obręcz Dartmoor Cruiser 29 cali Cytuj
kazafaza Napisano Czwartek o 16:24 Napisano Czwartek o 16:24 np.: Szprychy i pomiar ich długości | sklep rowerowy Rowerek.pl Cytuj
mateusz809 Napisano Czwartek o 16:27 Autor Napisano Czwartek o 16:27 A wynik z kalkulatorów zawsze jest prawidłowy i czy może coś pójść nie tak przy pomiarach? Cytuj
kazafaza Napisano Czwartek o 16:35 Napisano Czwartek o 16:35 Oczywiście, że coś może pójść nie tak przy pomiarach ale wystarczy uważnie obadać jak i co mierzyć i nie powinno być problemu. Mierz dwa razy, tnij raz jak mawiali starzy krawcowie. Jest duuuużo kalkulatorów online - dla porównania możesz sprawdzić wyniki. Cytuj
mateusz809 Napisano Czwartek o 16:37 Autor Napisano Czwartek o 16:37 W każdym kalkulatorze jest podać taki wymiar i czy jest to erd które podaję producent obręczy? Cytuj
kazafaza Napisano Czwartek o 16:39 Napisano Czwartek o 16:39 Nie mam pojęcia czy tak jest w każdym dostępnym kalkulatorze. Nie wiem jakie ERD podaje dany producent - najlepiej zmierzyć i mieć pewność. Cytuj
mateusz809 Napisano Czwartek o 16:41 Autor Napisano Czwartek o 16:41 a jak nie mam jeszcze obręczy to wymiary producenta wpisywać? Cytuj
kazafaza Napisano Czwartek o 16:42 Napisano Czwartek o 16:42 Wpisujesz na własne ryzyko albo czekasz na obręcze i masz pewność - decyzja należy do Ciebie. Cytuj
kazafaza Napisano Czwartek o 16:44 Napisano Czwartek o 16:44 (edytowane) Szprychy dotrą do Ciebie nawet na następny dzień jak się postarasz. Jeśli kupisz złe to będziesz płacić dwa razy, również za zaplecenie. Tylko nie zamawiaj szprych z Bydgoszczy bo idą dłużej niż piasty z Ali. Edytowane Czwartek o 16:45 przez kazafaza C Cytuj
mateusz809 Napisano Czwartek o 16:48 Autor Napisano Czwartek o 16:48 Koło mam w planie zaplatać i centrować sam a piasty z ali mi idą już z 2,5 tygodnia i dalej nie ma ich a powinny już być Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi