mateusz809 Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Mam plan złożyć cały rower i w tym koła. Chcę złożyć koła z piast z chin Hassns pro 7 i obręczy Dartmoor Cruiser 27.5 i 29 lecz nie wiem jak pewnie obliczyć szprychy do przedniego i tylnego koła. Tylne koło 12x148 boost obręcz Dartmoor Cruiser 27.5 cala Przednie koło 15x110 boost obręcz Dartmoor Cruiser 29 cali Cytuj
kazafaza Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu np.: Szprychy i pomiar ich długości | sklep rowerowy Rowerek.pl Cytuj
mateusz809 Napisano 19 godzin temu Autor Napisano 19 godzin temu A wynik z kalkulatorów zawsze jest prawidłowy i czy może coś pójść nie tak przy pomiarach? Cytuj
kazafaza Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Oczywiście, że coś może pójść nie tak przy pomiarach ale wystarczy uważnie obadać jak i co mierzyć i nie powinno być problemu. Mierz dwa razy, tnij raz jak mawiali starzy krawcowie. Jest duuuużo kalkulatorów online - dla porównania możesz sprawdzić wyniki. Cytuj
mateusz809 Napisano 19 godzin temu Autor Napisano 19 godzin temu W każdym kalkulatorze jest podać taki wymiar i czy jest to erd które podaję producent obręczy? Cytuj
kazafaza Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Nie mam pojęcia czy tak jest w każdym dostępnym kalkulatorze. Nie wiem jakie ERD podaje dany producent - najlepiej zmierzyć i mieć pewność. Cytuj
mateusz809 Napisano 19 godzin temu Autor Napisano 19 godzin temu a jak nie mam jeszcze obręczy to wymiary producenta wpisywać? Cytuj
kazafaza Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Wpisujesz na własne ryzyko albo czekasz na obręcze i masz pewność - decyzja należy do Ciebie. Cytuj
kazafaza Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu (edytowane) Szprychy dotrą do Ciebie nawet na następny dzień jak się postarasz. Jeśli kupisz złe to będziesz płacić dwa razy, również za zaplecenie. Tylko nie zamawiaj szprych z Bydgoszczy bo idą dłużej niż piasty z Ali. Edytowane 19 godzin temu przez kazafaza C Cytuj
mateusz809 Napisano 18 godzin temu Autor Napisano 18 godzin temu Koło mam w planie zaplatać i centrować sam a piasty z ali mi idą już z 2,5 tygodnia i dalej nie ma ich a powinny już być Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi