Kamil8710 Napisano wczoraj o 18:28 Napisano wczoraj o 18:28 Drodzy, Jako absolutny laik przychodzę do Was z pytaniem o ten rower: https://www.giant-bicycles.com/pl/explore-eplus-1-sta-2026 Jak oceniacie jego parametry i użyteczność pod kątem jazdy po mieście i szutrowych okolicach dla mnie i szanownej małżonki , na dokładkę z małym pasażerem w foteliku ?:) Mam możliwość kupna go u zagranicznego dilera we Włoszech aktualnie za sporo tańszą cenę (ok 10300z PLN) . Tu od razu kolejne pytanie jak uznanie gwarancji w PL wówczas? Musze przegląd zerowy zrobić w jednym z autoryzowanych serwisów Giant w PL i będzie uznana? Dziękuję z góry za wskazówki i dobrego wieczoru życzę Cytuj
PiotrWie Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Jeśli chodzi o rower to na pewno się będzie nadawał do takiej jazdy - chociaż można stwierdzić że nawet nadmiarowy - zarówno chyba nie jest Ci potrzebna przerzutka di2, kaseta tej wielkości, silnik 85 Nm czy bateria 800 Wh. Ja mam model z 2018 - 9 rzędów 11-36, bateria 400Wh ( pewnie z połowę lżejsza) i spokojnie wystarcza. Ale wcale to nie znaczy że prostszy model kupisz w widocznie niższej cenie. O gwarancję radził bym się spytać w Giant Polska i to najlepiej mailowo by mieć jakiś ślad - polityka różnych firm wygląda odmiennie. Rower na pewno wygodny i trwały - mój ma 25 tyś bez problemów - tylko części eksploatacyjne i po 20 tyś przebiegu rozsypało się tylne koło ( przy wożeniu dziecka na bagażniku pewnie wcześniej ale to dotyczy wszystkich producentów, wszyscy oszczędzają na kołach) kupiłem bardziej pancerne i pewnie przeżyje rower. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi