kobik Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowane) Cześć, podepnę się pod temat, bo mam podobny dylemat: Szukam pierwszego droppera, do amatorskiego XC. Rower to Rockrider XC100, manetka blokady amora to ta przekręcana w gripie, więc nie będzie żadnych konfliktów, klamki są Shimano i-SPEC EV. Z pomiaru rury podsiodłowej wychodzi, że maksymalna długość sztycy to 435mm (mam 190mm od kołnierza do śruby od bidonu oraz 255mm od kołnierza do prętów siodełka). Idealnie pasuje Oneup v3 w wersji 150mm, ale cena mnie trochę stopuje. Doczytałem tu na forum w innych wątkach o sztycach od SDG: https://www.centrumrowerowe.pl/sztyca-regulowana-sdg-postman-v2-pd45609/?v_Id=245853 Cena jest dużo bardziej konkurencyjna, ale zmieści się tylko 125mm, 150mm jest już o jakieś 15-20mm za długa. Pytania: Jak serwisy obu sztyc? Czy warto dopłacać do Oneup? No i czy te 25mm różnicy w skoku naprawdę będzie aż tak istotne - wiem, że im więcej tym lepiej, no ale cena... Edytowane 5 godzin temu przez kobik Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi