szymonkas9 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Witam Państwa, Wam pytanie odnośnie sterów do Kross R8 z 2015r. Chciał bym unowocześnić trochę ten rower o zmienić kąt główki z oryginalnego 70 na 68. Wyczytałem że jest możliwość znany sterów i uzyskanie 1,5 stopnia. W moim rowerze jest ster Stery - VP A45AC3 pół-zintegrowane tapetowany. Bardzo proszę o informację czy jest dostępny taki ster obojętnie pod ten model i z możliwością zmiany kąta? Z racji tego że zdrowe leciwy proszę o rozsadne przedziały kwotowe. pozdrawiam Cytuj
KSikorski Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Hasło do wyszukiwarki "angleset headset". Polecić można zestawy firmy works components, cena na gotowo około 400zł https://workscomponents.com/ Być może na aliexpress jest coś tańszego. Oprócz średnicy sterów ważna jest też długość rury sterowej oraz pytanie czy wystarczy długości rury widelca, więc nie mając na warsztacie ramy i widelca nie podjąłbym się doboru sterów. Montaż będzie kosztowny, bo nie wystarczy wcisnąć tych misek. Trzeba je wcisnąć tak by siedziały idealnie pod właściwym kątem, co zazwyczaj wymaga kilku prób. Moim zdaniem to poroniony pomysł. Cytuj
szymonkas9 Napisano 10 godzin temu Autor Napisano 10 godzin temu Dzięki za odpowiedź. Pomysł jak każdy inny. Bardzo lubię ten rower, przerobiłem już sporo sprzętu ale ten model siedzi mi wyjątkowo i raczej go nie sprzedam. Dlatego myśl o modyfikacji. Będę próbował. pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi