Skocz do zawartości
  • 0

Rama On-One Scandal - czy warto kupić?

Pytanie

Napisano

Cześć, zastanawiam się nad zakupem w przyszłym roku ramy On-One Scandal w sklepie Planet X.  --> https://planetx.co.uk/products/on-one-scandal-29er-mtb-frame-2

Czy ktoś z Forumowiczów wie jak przedstawia się jakość tych ram?

Oczywiście nie oczekuję cudów w tak niskiej cenie. Po prostu szukam przyzwoitej ramy do amatorskich zastosowań - jazda w terenie, bez skoków, ryzykownych zjazdów na złamanie karku i innych dziwnych pomysłów. W dodatku jestem rowerzystą wagi lekkiej(ok. 60kg), więc nadmierne obciążenie konstrukcji absolutnie nie będzie problemem. Przewidywany przebieg roczny od 2 do 3 tysięcy km.

Druga kwestia to formalności przy zakupach w sklepie spoza UE.

Ile mniej więcej wynosiłaby całkowita kwota zakupu uwzględniając wszelkie dodatkowe opłaty celne, manipulacyjne itp.? Zupełnie nie mam pojęcia na temat i nie chciałbym, żeby się okazało, że same opłaty przewyższają wartość tej ramy.

Z góry dziękuję za ewentualne odpowiedzi.

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Napisano
Cytat

jazda w terenie, bez skoków, ryzykownych zjazdów na złamanie karku i innych dziwnych pomysłów.

Ta rama nadaje się w praktyce tylko do skoków i dziwnych pomysłów. 65 stopni na sterach i 130mm skoku widelca w ogóle nie koreluje z spokojną jazdą w terenie.

Za podobne pieniądze w Polsce kupisz accent peak, przeznaczony dokładnie do takiej jazdy jaką opisujesz .

• 0
Napisano

Rama jest zaprojektowana w zakresie 120-140mm. Przy krótszym widelcu i uwzględnionym SAGu kąt wcale nie jest taki "straszny". Zapomniałem dodać w pierwszym poście, że poruszam się w obrębie Wyżyny Śląskiej, więc nie jeżdżę całkiem po płaskim.

W pytaniu chodzi mi głównie o to, czy ta rama to najgorszy chiński chłam, który łamie się bez powodu, czy może coś co posłuży parę lat. I ile za to ostatecznie zapłacę.

Gość
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Odpowiedz na pytanie...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...