grzech1991 Napisano 10 Grudnia 2025 Napisano 10 Grudnia 2025 23 godziny temu, Lza napisał: Przeciez nie mówimy tu o wrzuceniu roweru do Bajakłu, tylko o przejedzie przez zwykły górski potok. To nie jest wyprawa na księżyc Jowisza... dla mnie potok to zanurzona max opona do felgi ew. do początku felgi. 22 godziny temu, Greg1 napisał: Pod warunkiem, że jesteś blisko źródeł i energii w baterii starczy mam 630wh i nigdy nie brakło Cytuj
grzech1991 Napisano 10 Grudnia 2025 Napisano 10 Grudnia 2025 22 godziny temu, smw44199 napisał: https://www.instagram.com/reel/DJCRy0fpkpb/ Cytuj
droplet Napisano 16 Grudnia 2025 Napisano 16 Grudnia 2025 Silniki Bosch i Shimano mają kiepskie usczelnienia osi ale w Bosch-u jest procedura do odnowienia smaru na korbowodzie. Ja jeszcze widzę jeszcze inny problem, gniazdo baterii na dole. Jeśli rower takowe posiada to po zamoczeniu silnik przestanie działać i tu wystarczy zwykłe mycie. Sam tego ostatnio doświadczyłem. Cytuj
zlatan Napisano 16 Grudnia 2025 Napisano 16 Grudnia 2025 W dniu 9.12.2025 o 11:16, Lza napisał: Tylko że, powinna być jakaś różnica między zwykłym ebikiem uniwersalnym, który nie jest projektowany na ciężko teren, a rasowym enduro MTB, który powinien wytrzymać wszystko. W dniu 9.12.2025 o 11:36, Lza napisał: Przeciez nie mówimy tu o wrzuceniu roweru do Bajakłu, tylko o przejedzie przez zwykły górski potok. To nie jest wyprawa na księżyc Jowisza... Rowery MTB nie mają z tym żadnego problemu, chyba że jakieś badziewie z selgrosa Ale co ty chcesz osiągnąć tym powtarzaniem że "powinno być inaczej"? Chcesz wymusić jakiś głos który ci uspokoi sumienie i potwierdzi że będzie wszystko git, kiedy raczej nie będzie? xD Jak masz pomysły żeby się tak bawić, to sam weź za to odpowiedzialność. A, i daj znać jak było. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi