voigtkampff Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Jagwire umieszcza na koralikach (zakończeniach) linek przerzutkowych dwuliterowy symbol. Najczęściej używane przeze mnie linki nierdzewne szlifowane STS mają oznaczenie JS, na linkach polerowanych STS-PS widziałem symbol JP. Natomiast nie potrafię rozszyfrować symbolu JC, który często widuję na OEM-owych linkach dołączanych do dropperów. W dotyku linka wydaje się mniej gładka niż STS (chyba nie jest szlifowana) natomiast mam wrażenie że jest bardziej giętka (ale może to tylko autosugestia). Zawsze w takiej sytuacji pojawia się u mnie wątpliwość, czy lepiej założyć linkę dołączoną linkę JC czy moją "standardową" JS, która będzie lepsza... Wszakże pogoń za marginalnymi zyskami to rowerzystów sport codzienny Może ktoś zna jakieś jeszcze oznaczenia i pomoże zbudować tablicę do odszyfrowania? Cytuj
przecietny.kolarz Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Cześć, Nie wiem co to za oznaczenie, natomiast strzelam że może to być linka galwanizowana, czyli w zasadzie najgorsza. Ja u siebie zawsze używam sprawdzonych nierdzewnych Shimano/Jagwire, a te z zestawów zostawiam do serwisu rowerów "niedzielnych rowerzystów". Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi