Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Chce zakupić rowery dla żony i siebie i zastanawiam się nad poniższymi modelami :
Dla żony [wzrost 169 cm]: Rower trekkingowy ROMET Gazela 7 CS koła 28" rama 17"

Dla mnie [wzrost 190 cm]: Rower trekkingowy ROMET Wagant 7 CS koła 28" rama 21"

Rower głównie będzie służyć do jazdy po mieście, ścieżkach leśnych oraz drogach nieutwardzonych.

Chciałbym się zmieścić w budżecie 4000 zł za rower, ewentualnie co polecacie w podobnym budżecie.

Napisano

Wybór tych krążowników jest przypadkowy (wygląd, kolor) czy zamierzony (błotniki, bagażnik, oświetlenie, pozycja)?

Nie wiem czy można je zakwalifikować do uniwersalnych. Ja bym wrzucił je do bulwarowych.

Czym do tej pory jeździcie? 

Napisano

To jest moja propozycja rowerów, tak mi się wydaję że te rowery do jazdy rekreacyjnej będą ok ale mogę się mylić. dlatego rozważę każdą propozycję roweru.

Błotnik, bagażnik  zamierzony ze względu na fotelik dla dziecka do jednego roweru a do drugiego sakwy.

Wcześniej jeździłem Kellys Magnus 2008

Napisano (edytowane)

A traktujecie rowery tak żeby spokojnie przejechać z punktu A do punktu B czy trochę bardziej sportowo? Na ile oczywiście pozwoli dziecko póki małe.

Dopytuję, bo te rowery są bardzo ciężkie (częściowo przez cały dokręcony do nich szpej), a pozycja na nich uniemożliwia dynamiczną jazdę, szczególnie pod wzniesienia.

Dla porównaniu rzuć okiem np. na https://www.decathlon.pl/p/rower-trekkingowy-riverside-920-sram-nx/_/R-p-352473 

Za zakup jest zwrot na kartę, pewnie coś ok. 250 zł. Czyli jakieś 450 zł masz na błotniki i co tam potrzeba.

Edytowane przez chudzinki