Robert789 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Hej. Mam wydaje mi się nietypowy problem z przednią przerzutką. Po wymianie manetki z modelu Tourney na Acera mam wrażenie że nowe zbiera za dużo linki. W efekcie przeskakuje od razu z 1 na 3 przy wskazaniu na manetce 2. Żeby działało w miarę poprawnie muszę zrobić bardzo luźną linkę, ale wtedy zmiana jest nieprecyzyjna i żeby wskoczyło trzeba dociągać. Myślę że te systemy powinny być kompatybilne, w większości rowerów nawet w średniej klasie cenowej mimo że manetki są jakieś wyższe przerzutka pozostaje Tourney. Kilkanaście razy przeprowadzałem regulację od początku do końca, ciągle to samo. Macie jakiś pomysł? Cytuj
marvelo Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu A jaką masz przednią przerzutkę? Na pewno dobrze podpiąłeś linkę? Prowadzenie linki ma bardzo istotny wpływ na działanie. Jak puścisz po niewłaściwej stronie śruby mocującej to taki efekt może być. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi