Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam po dłuższej przerwie zamierzam wrócić do przemieszania się rowerem po okolicy i proszę o polecenie roweru MTB do 2100zł.

Wymagania: napęd co najmniej Shimano CUES/Deore (wersje z max 2 blatami z przodu), hamulce hydrauliczne, dodatkowym atutem będzie możliwość zamontowania fotelika/przyczepki dla dziecka.

Zamierzam jeździć czysto rekreacyjnie 20-100km miesięcznie, pół na pół asfalt/drogi gruntowe utwardzone, w cięższy teren raczej nie wjeżdżam.

Mój wzrost to 185cm, waga 80kg.

Znalazłem 2 modele teoretycznie spełniające wymagania, ale nie znam się na tyle (prawie wcale), żeby ocenić czy reszta podzespołów się nadaje. Jeżeli warto dołożyć parę zł za coś wartego uwagi jestem w stanie delikatnie zwiększyć budżet.

1. Rower górski MTB RADVIK JARL 1 LTD (shimano deore 1x11, hamulce tarczowe hydrauliczne)
  2. Rower górski MTB INDIANA X-Pulser 2.9 M21 29 cali męski Czarno-czerwony

Kiedyś jeździłem na Unibike Fusion 29, który bardzo mi odpowiadał, ale został skradziony. Niestety teraz Fusion kosztuje około 3k, więc żeby go kupić musiałbym dołożyć prawie 50% do zakładanego budżetu.

Napisano

Czytając opis zastanawiam się czy na pewno potrzebny Ci rower MTB? Cross na takie potrzeby powinien być lepszy.

Chyba, że chcesz MTB, ale w 2100 nie będzie tak łatwo o Deore.

Ostatnio pojawiła się taka okazja:

https://biostern.abstore.pl/ramy-rower-stevens-mtb-applebee-29-23-18-,c107,p12916,pl.html

Obecnie jest tylko 18", ale rozmiary pojawiają się i znikają także jest jakaś szansa.

Ewentualnie z zagranicy, popularny Focus minimalnie ponad budżet:

https://www.sport11.pl/pl/mtb-focus-whistler-3-7