dex92 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Dzień dobry, chcałem się zapytać o przykładową zmianę napedu tył. Aktualnie mam przerzutkę shimano alivio m3100, kasetę shimano cs hg201-9. I jest w podjazdach ciężko, mieszkam w terenie górzystym w Niemczech, więc chciałbym zmienić kasetę najlepiej 48T albo nawet i więcej tylko teraz moje pytanie jest takie, posiadam w tylnej piaście oryginalny silnik i nie wiem czy inna kaseta tam wejdzie. Podrzucie mi jaką kasetę, przerzutkę oraz manetkę mam kupić, może być 11 biegów, bo jeśli nie wejdzie mi na ten aktualny bębenek to czeka mnie chyba wymiana felgi z inną piastą ? Cytuj
Dokumosa Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Powinna wejść 11s np. jak niżej ale możesz też coś dobrać z 10s z dużej rozpiętości. CS-M5100 11-51 RD-M5100 CN-HG701 lub CN-LG500 SL-M5100 Z 10s np.: CS-M4100 11-46 RD-M5120 CN-HG95 SL-M4100 Cytuj
dex92 Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Właśnie kupiłem przed chwilą, kasetę i łańcuch. W drodze również przerzutka i manetka. Później tylko ustawić i w drogę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi