matx1234 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Cześć, Po tym sezonie będę wymieniał napęd (łańcuch, kasetę i zębatki w korbie) na nowe z racji zużycia starych. Zacząłem rozglądać się za częściami... i stanąłem przed niezłym dylematem. Trudno dostać zapasowe zębatki do 3-rzędowej Tiagry! Największa tarcza (50t) jeszcze w miarę dostępna za ok 160zł, ale mniejsze za 200zł/szt to już jakiś nieśmieszny żart! 😵💫 Nie wiem czy to chwilowy brak asortymentu, czy generalnie shimano wypięło się na klientów używających 3-rzedowych korb. Zauważyłem, że mniejsze tarcze do Sory są w przystępniejszych cenach, ale nie mam pewności czy będą pasować. PCD mojej korby wg danych producenta to 110/74. - zębatka 30t z sory też ma pcd 74. Wydaje się, że powinna pasować. - zębatka 39t z sory ma pcd 130 i to już raczej nie podejdzie... Czy poza PCD i liczbą zębów są jeszcze inne parametry na które powinienem zwrócić uwagę? Czy są jeszcze jakieś inne alternatywy? 🙄 Z góry dzięki za wskazówki! M Cytuj
marvelo Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Blaty, zębatki korby Tiagra FC-4703, 10s, 50-39-30T [KA-17] Milicz • OLX.pl 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi