piotrekraj Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Witam. Napisałem takiego maila do SCOTT POLSKA: Posiadam rower Scott Spark 970 z 2020r. Fabrycznie miał on damper X-fusion rl trunnion 165x45. Zdecydowałem się go zamienić na Amortyzator RockShox Deluxe Nude RLC3, 165x45 mm ściągnięty z nowego sparka z 2023r. Niestety nie pasują stare tuleje łączące górną część amortyzatora z ramą. Po zakupie doczytałem się, że "Kompatybilny tylko z modelami Scott Spark 2022+" a mój to 2020 czyli model 2017+. Pytanie mam: czy jest jakaś opcja zastosowania odpowiednich tulei montażowych, żeby pasował do mojej ramy? SCOTT POLSKA odpisał następująco: Szanowny kliencie. dziękujemy za wiadomość oraz szczegółowy opis sprawy. Potwierdzamy, że amortyzator RockShox Deluxe Nude RLC3 w standardzie 165x45 mm został zaprojektowany specjalnie pod ramy Scott Spark od rocznika 2022 i nie jest oficjalnie kompatybilny z wcześniejszymi generacjami, w tym modelem Spark 970 z 2020 roku. Jako oficjalny dystrybutor marki SCOTT, możemy rekomendować jedynie rozwiązania, które zostały sprawdzone i zatwierdzone przez producenta SCOTT. W praktyce wiemy, że część użytkowników próbuje stosować różne rozwiązania nieoficjalne (modyfikacje tulei, adaptery itp.). W takich przypadkach pomocne mogą być fora rowerowe lub dobre serwisy specjalistyczne, które mają doświadczenie w niestandardowych montażach. Trzeba jednak podkreślić, że wszelkie modyfikacje inne niż oficjalne klient stosuje na własne ryzyko, a producent ani dystrybutor nie mogą ich rekomendować, gwarantować poprawnego działania ani odpowiadać za ewentualne szkody wynikające z ich użytkowania. Z szacunkiem CZY FAKTYCZNIE KTOS POMOZE NA TYM FORUM?? KTOS TO JUZ PRZERABIAL? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi