Krszysztof900 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Cześć, potrzebuję Waszej pomocy w wyborze odpowiedniego rozmiaru ramy dla roweru szosowego Sensa Modena (Romagna) Disc. Moje wymiary: Wzrost: 190,5–191 cm Długość nogi (wewnętrzna): 89 cm Rozpiętość ramion: 195 cm Co już sprawdziłem: Obecnie mam ramę 62 (XL) – po około 30 km trochę zaczęły boleć plecy, ale być może to dlatego, że dopiero zaczynam przygodę z szosą i wcześniej nigdy nie jeździłem na rowerze szosowym. W tabelach sklepów są rozbieżności: CentrumRowerowe: 57(58 według producenta) → 184–192 cm, 59(62 według producenta)→ 188–198 cm Szybkierowery: 58 → 181–192 cm, 62 → >190+ cm Pytanie do Was: Dla osoby o moich wymiarach – który rozmiar Sensa Modena (Romagna) Disc będzie bardziej odpowiedni: 57 (L/58) czy 59( 62) XL)? To jest ten rower. Modena - wersja limited dla wybranych rynków , niby to samo co Romagna https://szybkierowery.pl/produkt/sensa-modena-ltd-105-disc-2x12-2024/ Poniżej geometria dla romagna , niestety ciężko stwierdzić która prawidłowa. Według szybkierowerypl mają załączony plik z ramą max 61 Szczerze mówiąc, szlag mnie już trafia, bo cały dzień siedzę, czytam i myślę o tym, i dalej nie wiem co robić… Potrzebuję Waszego wsparcia i opinii 🙏 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi