Zibi605 Napisano Piątek o 14:18 Napisano Piątek o 14:18 (Zakup rower w chinach)Mam pytanie Czy ktoś kupował rower w Chinach przez temu lub AliExpress bo jestem na topie kup kupić kolarkę i jestem ciekaw czy zapłacę akcyza albo cło. Cytuj
Chociemir Napisano Piątek o 16:46 Napisano Piątek o 16:46 Nie sądzę, żeby przy obecnych obniżkach cen rowerów i potężnej ilości rowerów używanych miało to jakikolwiek sens. Pytanie czy zapłacisz cło antydumpingowe oraz vat powinieneś skierować do konkretnego chińskiego sprzedawcy czy oferuje wysyłkę z podatkami "przedpłaconymi" (która jest droższa niż zwykła). Cytuj
Talrand Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Na Ali szukasz ofert z "Seller's Shipping Method" i opisu który tłumaczy że ludzie z UE powinni z tego korzystać. Robiłem troche mniejsze zakupy (rama i koła po ~1,5k) i wszystko doszło bez dodatkowych opłat. Myślę że możesz równie dobrze kupić rower w Polsce, jeśli znajdziesz około jednoroczny rower na OLXie to będzie w podobnej cenie i z podobnym brakiem obsługi gwarancyjnej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi