tymek1850 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Zauważyłem tarcie w okolicy przedniego poła po około miesiącu użytkowania, zdiagnozowałem, że nie jest to klocek ocierający o tarczę. Nie wiem co może być przyczyną, dodam, że koło mocowane jest na szybko zamykacz. Cytuj
StrayRider Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu No to jak już wyeliminowałeś klocki, to nie ma innego dużego wyboru i zostaje piasta lub mocowanie jakby koło było za mocno skręcone. A samo "tarcie" w znaczeniu "opór przy obracaniu" powinien być wyczuwalny, przy podniesieniu i obróceniu koła, i/lub po zdemontowaniu koła z widelca. I ewentualne "nie płyny" ruch koła, a "zacinanie/przeskakiwanie" przy obracaniu. Cytuj
StrayRider Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Cytat koło nie stawia oporu to gdzie jest problem? Cytat Zauważyłem tarcie w okolicy przedniego koła W przednim kole/widelcu nie ma za dużo tych "okolic" - może być jeszcze "ósemka" krzywiona obręcz; Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi