tymek1850 Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Zauważyłem tarcie w okolicy przedniego poła po około miesiącu użytkowania, zdiagnozowałem, że nie jest to klocek ocierający o tarczę. Nie wiem co może być przyczyną, dodam, że koło mocowane jest na szybko zamykacz. Cytuj
StrayRider Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu No to jak już wyeliminowałeś klocki, to nie ma innego dużego wyboru i zostaje piasta lub mocowanie jakby koło było za mocno skręcone. A samo "tarcie" w znaczeniu "opór przy obracaniu" powinien być wyczuwalny, przy podniesieniu i obróceniu koła, i/lub po zdemontowaniu koła z widelca. I ewentualne "nie płyny" ruch koła, a "zacinanie/przeskakiwanie" przy obracaniu. Cytuj
StrayRider Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Cytat koło nie stawia oporu to gdzie jest problem? Cytat Zauważyłem tarcie w okolicy przedniego koła W przednim kole/widelcu nie ma za dużo tych "okolic" - może być jeszcze "ósemka" krzywiona obręcz; Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi