motobecane_ Napisano Środa o 20:46 Napisano Środa o 20:46 hamulec br-rs505. nacisnąłem hamulec bez koła (tarczy). po wciśnięciu tłoczków z powrotem i zamontowaniu koła okazało się, że hamulec prawie nie hamuje. klamka miękka można ją docisnąć aż do kierownicy. zrobiłem odpowietrzanie wg. instrukcji shimano (tylko bez blokowania tłoczków bloczkiem). jest lepiej, ale nadal mogę wcisnąć klamkę prawie do kierownicy. W czym problem? Czy źle odpowietrzylem? czy może być to inna przyczyna? Cytuj
WojtasTaba Napisano Środa o 21:50 Napisano Środa o 21:50 Raczej źle odpowietrzyłeś. Te tłoczki nie są jak w samochodach, że mają po kilkadziesiąc mm głebokości. Przy wciskaniu hamulca bez tarczy, jeśli jeden tłoczek jest leniwy to drugi bez problemu można rozszczelnić i to pewnie się u Ciebie stało. Spróbuj odpowietrzyć jeszcze raz i popróbuj zrobić to na różne sposoby. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi