Umpero Napisano Wtorek o 15:23 Napisano Wtorek o 15:23 (edytowane) Czołem Po kilku latach chcę powrócić do jazdy po bezdrożach i startu w maratonach XC. Na stałe przebywam w Mazwieckim więc raczej tereny płaskie, ale będę chciał też robić wypady w góry. Także potrzebuję czegoś co się nada do płaskawych dystansów jak na bardziej trudne, górskie szlaki czy zjazdy. Pieruńsko podobają mi się rowery Orbea więc na 95% chcę sprzęt tej marki. Super, górna granica to około 16k PLN. Occam SL ze skokiem 140mm czy Oiz M ze skokiem 120mm? Czy ten Occam da radę na dłuższych dystansach i płaskich terenach na mazowszu? Myślę ewentualnie o zakupie Occama i gdy jestem rodzinnych rejonach to zakładać jakieś koła, opony bardziej przystosowane do terenów płaskich, a gdy będę jechał w góry to coś bardziej trailowego. Ma to sens? Oiz ze 120mm poradzi sobie w górzystym terenie? Occam da radę w maratonach XC i mazowieckich szlakach (Kampinos itp)? Druga kwestia, która mnie trochę nurtuje to materiał ramy... Co więcej zniesie? Karbon? Aluminium? Upadki itp... Edytowane Wtorek o 15:30 przez Umpero
Mod Team KrissDeValnor Napisano Wtorek o 16:48 Mod Team Napisano Wtorek o 16:48 Temat został usunięty.Prawdopodobna przyczyna usunięcia:- pkt 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu- podobny temat już istnieje- narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności.Zasady pisania na forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi