robimanutd Napisano 5 Sierpnia Napisano 5 Sierpnia (edytowane) Witam poszukuje roweru szosowego bądź gravelowego do 6000 pln. Teren po którym się poruszam to tak 80% asfalt drogi rowerowe reszta to parki. Chce również nowy rower ponieważ wkręciłem się w triathlon na dystansie maks 1/4 ironmann. Tak wiem że są rowery triathlonowe ale tu nie chodzi o rower karbonowy żeby walczyć o każdą sekundę tylko raczej rower uniwersalny dla amatora który chce 2 razy w roku wystartować w zawodach a w weekendy pojechać z żoną na przejażdżka rowerową poza miasto. Ewentualnie gravel z zamierem zmiany opon na szosowe… Z góry bardzo dziękuję za propozycje i podzielenie się wiedzą. Edytowane 5 Sierpnia przez robimanutd Cytuj
nossy Napisano 5 Sierpnia Napisano 5 Sierpnia To są skrajne zastosowania, których w teorii nie pogodzisz. W teorii bo w praktyce godząc się na nie duże ustepstwa jesteś w stanie to ogarnąć. Dobrym wyborem może być rower typu road+. Za 6k upolujesz gianta contenda ar2 na tiagrze , nieco niżej cenowo van rysel ncr af też na tiagrze. Do tego pierwszego wchodzą opony 38c, do drugiego 35c. Pierwszy mimo, ze endurance nie jest rowerem wolnym...wiem bo mam i mam porównanie do gianta tcra, którego też posiadam. Oczywiście różnica jest, ale nie kolosalna. Na lekkich oponach i kołach fajnie to jedzie. Na wypady na szutry wkładasz szersze szutrowe opony, na tri wąskie 25-28c i latasz. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi