Janek25 Napisano wczoraj o 21:16 Napisano wczoraj o 21:16 Cześć, przymierzam się do zakupu roweru i nie chciałbym kolejny raz wtopić z rozmiarem. Niedawno zakupiłem 2 rowery, które mi nie podpasowały. Triban RC100 w rozmiarze L - za mały, oraz Radon Jealous 6.0 w rozmiarze xl(22"). Triban jest za mały, Radon chyba za duży i ogólnie niewygodny, długi. Przez te porażki i 2 rowery, które muszę teraz sprzedawać chciałbym mieć pewność dobrego zakupu - do 3 razy sztuka. Na eskerze jeździłem w rozmiarze XL i był przyjemny, jednak nie testowałem rozmiaru L. Na co powinienem zwrócić uwagę przy zakupie Cytuj
StrayRider Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Cytat Na eskerze jeździłem w rozmiarze XL i był przyjemny, jednak nie testowałem rozmiaru L. -na jakiej wersji było jeżdżone? -jaka dokładnie wersja do zakupu? Dodatkowo znaczenie poza typowo dopasowania rozmiaru pod wzrost znaczenie może mieć rodzaj sylwetki/elastyczność ciała i ustawienie mocowania siodełka, długość mostka. Niekiedy przy zmianie na inny typ roweru/ gdzie wymuszona jest inna sylwetka można "dopasować się" do nowej pozycji po przejechaniu kilkunastu godzin. 1 Cytuj
Janek25 Napisano 13 godzin temu Autor Napisano 13 godzin temu Mowa o zakupie i testowaniu wersji 2025. Teraz akurat jeździłem na Eskerze 2.0 ale geometria ramy jest podobno ta sama. Rok temu jechałem na poprzednim eskerze i też był bardzo wygodny w XL, dlatego teraz po porażkach przypomniałem sobie o nim i przymierzam się do aktualnego. Mój rodzaj sylwetki to 73kg wagi przy 190cm, elastyczność raczej słaba. Siodełka według wzorów nie dopasowywałem, w krossie też tylko na oko nisko i na oko wysoko, żeby sprawdzić czy np siodełko nie odjeżdża za daleko w tył przy wyższym ustawieniu. Dzięki za pomoc Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi