Gość Marcin Napisano wczoraj o 20:13 Napisano wczoraj o 20:13 Witam, kupiłem używany rower startowy. Ma zamontowane hamulce szczękowe typu campagnolo, nie znalazłem tam możliwości luzowania. Manetki to Tektro RX 4.1 w których nie widzę pinu do poluzowania hamulców. Czy jest jakiś prosty sposób na wymianę koła? Cytuj
0 marvelo Napisano wczoraj o 21:10 Napisano wczoraj o 21:10 (edytowane) W tej sytuacjo pozostaje albo spuszczanie powietrza, albo takie ustawienie hamulca, by podczas jazdy śruba baryłkowa od naciągu linki (bo ta przecież w każdym hamulcu szosowym jest) była prawie całkiem wykręcona. Wtedy do zdjęcia koła wkręcasz ją, szczęki się rozchylają i uzyskujesz potrzebny prześwit. Edytowane wczoraj o 21:11 przez marvelo Cytuj
0 Gość Marcin Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Dziękuję za szybką odpowiedź. Chyba tak będzie najprościej 🙂 Cytuj
Pytanie
Gość Marcin
Witam, kupiłem używany rower startowy. Ma zamontowane hamulce szczękowe typu campagnolo, nie znalazłem tam możliwości luzowania. Manetki to Tektro RX 4.1 w których nie widzę pinu do poluzowania hamulców. Czy jest jakiś prosty sposób na wymianę koła?
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi