Gość Marcin Napisano 23 Lipca 2025 Napisano 23 Lipca 2025 Witam, kupiłem używany rower startowy. Ma zamontowane hamulce szczękowe typu campagnolo, nie znalazłem tam możliwości luzowania. Manetki to Tektro RX 4.1 w których nie widzę pinu do poluzowania hamulców. Czy jest jakiś prosty sposób na wymianę koła? Cytuj
0 marvelo Napisano 23 Lipca 2025 Napisano 23 Lipca 2025 (edytowane) W tej sytuacjo pozostaje albo spuszczanie powietrza, albo takie ustawienie hamulca, by podczas jazdy śruba baryłkowa od naciągu linki (bo ta przecież w każdym hamulcu szosowym jest) była prawie całkiem wykręcona. Wtedy do zdjęcia koła wkręcasz ją, szczęki się rozchylają i uzyskujesz potrzebny prześwit. Edytowane 23 Lipca 2025 przez marvelo Cytuj
0 Gość Marcin Napisano 24 Lipca 2025 Napisano 24 Lipca 2025 Dziękuję za szybką odpowiedź. Chyba tak będzie najprościej 🙂 Cytuj
Pytanie
Gość Marcin
Witam, kupiłem używany rower startowy. Ma zamontowane hamulce szczękowe typu campagnolo, nie znalazłem tam możliwości luzowania. Manetki to Tektro RX 4.1 w których nie widzę pinu do poluzowania hamulców. Czy jest jakiś prosty sposób na wymianę koła?
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi