zimowahistoria Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu hej, szukam pierwszego porządnego roweru. jestem kompletnym laikiem, do tej pory nigdy nie interesowałam się tematem, a jeździłam na już umierającym rowerze, który dostałam 16 lat temu. budżet 3000 zł, głównie dojazdy praca/uczelnia, ale z perspektywą przejażdżek 20-30km po niezbyt wymagającym terenie. mimo wszystko szukam czegoś z amortyzacją. 164 cm 60kg Cytuj
keltu Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Jeśli możesz minimalnie naciągnąć budżet to https://www.decathlon.pl/p/mp/riverside/second-life-rower-trekkingowy-riverside-920-sram-nx-stan-dopuszczalny/_/R-p-6756df2c-3759-4ceb-ae5b-4254995836c6 2 Cytuj
Pablo59 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowane) Na pierwszy wymarzony rower proponujesz obdrapańca z odzysku ? Może ten https://prorowery.pl/rower-crossowy-romet-orkan-8-d-4488.html Edytowane 4 godziny temu przez Pablo59 2 Cytuj
chrismel Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Trek Dual Sport: https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-hybrydowe/rowery-dual-sport/dual-sport/dual-sport-2-gen-5/p/40824/?colorCode=red Przynajmniej nie ma przerzutki z przodu której i tak nikt nie używa. A jak nawet to kiedy są 3 blaty nigdy nie wiadomo w którą stronę przerzucić Jak nie planujesz jazdy po kamolach w górach to daruj sobie ten amortyzator. 1 Cytuj
WojtasTaba Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Też mam takie zdanie o przerzutce z przodu, ale ja bym uważał na takie twierdzenia, bo to jak poruszanie temu o polityce, czy religii Ale amortyzator dla kogoś kto wcześniej nie miał może być postrzegany jako odrobina luksusu, na którą wreszcie może sobie pozwolić. W takich przypadkach nie wchodzę w tematykę tego, czy faktycznie jest potrzebny zwłaszcza, że tutaj Panią ciągnie w teren, więc pragnienie pewnie jest podwójne Oba powyższe rowery są bardzo dobrą opcją z naciskiem na Riverside, ale wiadomo - budżet nie jest z gumy. Ta konkretna oferta Second Life z Decathlonu jest niespójna, bo w tytule jest, że stan doskonały (dobrze), a zaraz niżej że stan dopuszczalny (niedobrze). 1 Cytuj
zimowahistoria Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu nie wykluczam, że w przyszłości mogę chcieć bardziej eksperymentować z trasami, ze sportem już tak mam, że apetyt rośnie w miarę jedzenia 😏 ale też nie chce się porywać z motyką na słońce i inwestować w niewiadomo jaki sprzęt, najważniejsze to sprawdzić czy to jest dla mnie i mieć potencjalnie coś stabilnego na lata Cytuj
chrismel Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 39 minut temu, WojtasTaba napisał: odrobina luksusu W tym budżecie to nie luksus ale dorzucenie sobie do wagi roweru tak z 1.5 kg na coś co i tak nie działa. Do tego wypadałoby go raz na jakiś czas serwisować. Samemu tego się nie zrobi, trzeba rower gdzieś oddać, kolejny problem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi