maciumpek Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Witam wszystkich Mam pytanie odnośnie Duroluxa 36 z roku 2021 / 2022 ( https://www.srsuntour.com/uploads/pics/SRS-DUROLUX36-Lookbook.pdf) - jakie ilości oleju do dolnych lag lejecie ? W internecie znalazłem różne informacje, że max 5ml na lagę inni, że 10ml - że może być to 15wt lub nawet 0w30 ? Czy ktoś tutaj przetrenował ten temat ? Cytuj
Maciorra Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Ja szczerze mówiąc nie lałem oleju i serwisowałem go częściej. Suntour jeśli dobrze pamiętam miał na swojej stronie dwie informacje: jedna mówiła o 5ml, druga o 10:) Gdybym lał to pewnie 10. Cytuj
maciumpek Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu Ok a w takim razie jak często robiłeś ten serwis i jakim smarem smarowałeś uszczelki kurzowe ? Cytuj
Maciorra Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Maksymalnie co 40 godzin, a czasem częściej. Suntour w papierach jeśli dobrze pamiętam sugeruje co 50 godzin, ale bez oleju to jest zbyt duży interwał moim zdaniem. W okolicy tych 40h widelec już wołał o serwis. Z olejem w dolnych lagach pewnie można przeciągnąć. Smarowałem go SRAM Buttetr którego mam wielkie pudło kupione za bezcen na Amazonie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi