ayyg Napisano Piątek o 21:10 Napisano Piątek o 21:10 Hej Pojezdzilem troche gravelem i chcialbym przesiasc sie na cos zwinnejszego Planowane trasy luźne w tygodniu 20-30km lub w weekendy 150km +/- 85% asfalt/sciezki 15% przez park czy szutrem jak nie ma wyjscia Szukam szosy i mam nadzieje że to dobry pomysl Znalazłem takie dwa ktore mi się podobaja z wygladu: Orbea avant h60 Canyon Endurace AllRoad Na komponentach nie sie znam totalenie jesli o to chodzi, nie chce być profesjonalistą, a raczej pojeździć sobie hobbystycznie wzrost 186, waga 93kg chodzę na siłkę, cwiczę trojboj wiec mozecie tez polecić jakieś wygodne te szosy dla wysokiego i ciężkiego zawodnika jak ja. Moze na ktorejs mniej plecy bolą dzieki geometrii? Zależy mi też na wytrzymałości roweru, ciągle słysze opinie że coś komuś strzela, piszczy, pyka, cwierka. Hamulce - hydraulik fajnie by było Wygoda wygoda wygoda, wytrzymałość na brud komponentow, aby unikac pykania i trzaskow co chwile(jesli tak sie da dobrać) i wygląd ! Takie polecajki bym chciał. Oraz oceńcie tego canyona i orbee Cena do 6k A i jeśli to istotne to 80% czasu jeżdżę po Warszawie Cytuj
StrayRider Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Fajnie jakby były linki do konkretnych konfiguracji wybranych modeli ... Z tych dwóch propozycji to Orbea powinna być bardziej "szosowa" od Canyon'a Orbea avant h60 Canyon Endurace AllRoad Cytat mozecie tez polecić jakieś wygodne te szosy dla wysokiego i ciężkiego zawodnika jak ja. Moze na ktorejs mniej plecy bolą dzieki geometrii? Taki urok rowerów zaprojektowanych pierwotnie do wyścigów, że komfort jest na drugim miejscu 😉. Najważniejsze dobrać odpowiedni rozmiar ramy, dopasowanie ustawień pod swoje preferencje, pomocne mogą również być ćwiczenia rozciągające, co może "kłócić się" z trójbojem. Tak czy inaczej przy odpowiednim dopasowaniu roweru 20-30km(1h) nie powinny być odczuwalne większe dolegliwości Cytat Planowane trasy luźne w tygodniu 20-30km lub w weekendy 150km +/- 85% asfalt/sciezki 15% przez park czy szutrem jak nie ma wyjscia Możliwe, że na planowane przebiegi lepszym wyborem nie będzie typowa "szosa", ale bardziej "gravel" - lepszy od obecnie objeżdżanego? Alternatywne propozycje: Fuji Gran Fondo 1.3 SCULTURA ENDURANCE 300 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi