cruelek Napisano wczoraj o 11:09 Napisano wczoraj o 11:09 (edytowane) Mam możliwość kupna Cube Reaction C:62 Pro, rozmiar S, koła 29", nowy, sprowadzany z Niemczech, za ok. 6500 zł. Niestety... nie wiem dokładnie, który to model, a jest różnica w osprzęcie: https://skiteam.pl/rowery-cube-2025/9206-rower-cube-845200-reaction-c-62-pro-4054571473233.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&gad_source=1&gad_campaignid=17620163168&gclid=CjwKCAjw1dLDBhBoEiwAQNRiQfOrMzA0zY93I9DvxYqAkO1achyHd15IHzAQ3o7oMQDmhH69xid8phoCABAQAvD_BwE czy https://rowerycube.pl/rowery-gorskie-mtb/6220-rower-cube-616110-reaction-c-62-pro-4054571386915.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=[PMAX] - Rowery&gad_source=1&gad_campaignid=16823620966&gclid=CjwKCAjw1dLDBhBoEiwAQNRiQegitlp2rVBrr1dhZJdaQ3kYo0Aw5rZ2eYTZhBB2g0MhMMoFRiKevBoC_90QAvD_BwE Niezależnie od modelu, cena za jaką mogę go nabyć jest atrakcyjna. Nie miałam do tej pory styczności z ramą karbonową, czy warto tyle płacić? Rower na ramie aluminiowej można nabyć za ok. 3500 zł, różnica w wadze to 2-3 kg. Szukam roweru MTB, na wszelakie trasy. Mieszkam w miasteczku gdzie 1 km w prawo mam lasy (drogi utwardzone, szutrowe, piaszczyste), a 1 km w lewo mam rzekę (tereny nad rzeką: drogi kamieniste, wały, drogi piaskowe), dodatkowo dużo dróg rowerowych urządzonych. Plus zdarzają mi się wypady na wycieczki rowerowe w miejsca takie jak np. Kampinos. Z racji tego, że obecnie jeżdżę na rowerze miejskim (3 przełożenia) z wielu potencjalnych tras rezygnuje. Byłby używany z takim samym natężeniem na urządzonych drogach co na bardziej wymagającym terenie. Proszę o opinię, czy Cube Reaction C:62 Pro z ramą karbonową jest godny uwagi? W necie można znaleźć opinie negatywne, a ja jestem zielona jak szczypiorek. I czy ten osprzęt jednego lub drugiego jest adekwatny do ceny? i godny uwagi? Pierwotne założenie miałam takie żeby wydać max 5000 zł, ale może warto dołożyć? Doradźcie proszę. Thank you from the mountain🙂 Edytowane wczoraj o 11:11 przez cruelek Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano wczoraj o 18:49 Mod Team Napisano wczoraj o 18:49 Jeżeli nie masz silnych ciągot terenowych (np. upalanie na singlach, podjazdy, zjazdy, małe skoki z progów/korzeni), i nie chcesz po takim terenie jeździć bardziej dynamicznie i agresywnie, to może wystarczy nawet coś pokroju Canyon'a Pathlite (akurat @XoloX chce sprzedać - nie znamy się, więc nie mam w tym żadnego interesu, ale może da przetestować, i po forumowej znajomości dogadacie się co do ceny). Co do Cube, to pierwsza specyfikacja oczywiście ciekawsza. Niektórzy są uprzedzeni do karbonu - wolą aluminium, albo stal, a nawet tytan (to rzadziej). Ja polecam karbon - wyjściowo jest +/-0.5 kg mniej na wadze w porównaniu do aluminium, no i jednak charakterystyka materiału lepsza w przypadku tłumienia drgań (niby przy sensownym amortyzatorze i np. niższym ciśnieniu w oponach MTB jest to drugorzędne, a z drugiej strony nie bez powodu bardziej pożądane są sztywne karbonowe widelce, podczas gdy aluminiowe to domena najtańszych rowerów miejskich, grawelowych i szosowych). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi