PawelN83 Napisano Środa o 09:48 Napisano Środa o 09:48 Mam sztywny rower z osiami jak w temacie. Są adaptery do nowszych kół, ale albo dobre do dobrych kół albo tanie nie polecane. Chciałem zapytać co jest dobrze zrobić. Skoro rama nie obsługuje większych osi a adaptery i osie może znikną czy nie kupić teraz piast i niech leżą. Jeśli chodzi o koła trend widać dobrze po deore 500 i 501. Czy jeszcze do 501 i podobnych będzie można dokupić moją oś? Z tyłu szybko zamykacz a z przodu tak jakby bo są nakrętki ale oś pusta z ośką przelotową. Cytuj
Talrand Napisano Środa o 10:11 Napisano Środa o 10:11 Koła pod QR będą bez problemu dostępne przez lata, jeśli nie masz jakichś bardzo specyficznych preferencji nie ma co zawalać domu piastami. Btw. twój post jest tak napisany że myślałem że miałem wylew jak próbowałem go przeczytać Cytuj
PawelN83 Napisano Środa o 15:40 Autor Napisano Środa o 15:40 (edytowane) Według przyklejonego tematu widełki mają rozstaw 135 mm a czy nowsze piasty nie są, będą szersze ? Edytowane Środa o 16:08 przez PawelN83 Cytuj
PawelN83 Napisano Środa o 16:04 Autor Napisano Środa o 16:04 Druga sprawa że moje piasty są tańsze niż nowy standard Jednak kwestia czy jest sens kombinować przy nowym kole bo nawet te adaptery dorabiają. Czy na to jest proste rozwiązanie już przecież teraz pewnie obecne? Cytuj
porcelanowy Napisano Czwartek o 07:49 Napisano Czwartek o 07:49 Powitoł Myślę, że prędzej ci się rama zutylizuje niż stare QRy wyginą Zestaw kół deore 500 to teraz 350zet na allegro. Kup na zapas jeśli się martwisz. p.s. Posty faktycznie jakby były automatycznie tłumaczone ze strocerkiewnośłowiańskiego Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi