Punkxtr Napisano 6 Lipca Napisano 6 Lipca Temat w formie ciekawostki - przerzutka tylna za kwotę blisko 10 000 zł? Ja jestem zbyt biedny ale fajnie, że niektórzy mogą sobie pozwolić na taki sprzęt 🙂 Zbudowałem właśnie jeden z najlżejszych na świecie rowerów do XC Downcountry i nie mogło w nim zabraknąć tego typu elementów. Nagrałem krótki film na temat przerzutki. W przygotowaniu kolejny o samym rowerze i następny, w którym opowiem o kulisach budowy sprzętu w cenie niezłego samochodu. Będę wdzięczny za zasubskrybowanie mojego kanału. 1 Cytuj
WolnaPolska Napisano 6 Lipca Napisano 6 Lipca 10000 zł to dobry, 15 - 20 letni samochód. Przerzutka za taką kwotę, to dla profesjonalistów, dla których każde 100 g mniej w rowerze ma znaczenie. Cytuj
Punkxtr Napisano 6 Lipca Autor Napisano 6 Lipca Gdybyśmy te 20 lat temu usłyszeli o przerzutce za 10 000 zł, pewnie myślelibyśmy o platerowaniu złotem a'la Rohloff SLT Gold lub czymś w tym stylu. Dziś mamy bardzo niszowy, ale jednak w pełni funkcjonalny produkt, którego wartością dodaną nie jest bliżej nieokreślony artyzm, tylko fukcjonalność. Z drugiej strony trochę przerażają mnie współczesne ceny i uważam, że poszło to w złą stronę. Natomiast jeśli kogoś stać, mnie nic do tego (przerzutka nie jest moja). Co najwyżej troszeczkę, no może troszkę, zazdroszczę. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi