Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Idealny byłby pomiędzy H720 a H710. W H710 piszą w opisie że do 500W, ale maksymalny moment obrotowy który podają pasuje mi bardziej do 350W.

8 godzin temu, Rowerzysta35 napisał:

Napisano

H710 można by połączyć z kontrolerem 500 W. Tylko trzeba by spytać Bafanga czy przekładnie od biegów to bez problemu wytrzymają.

• 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...
Napisano (edytowane)

Kupiłem Xiongda 2-biegowy silnik w piaście Dual Speed 48 V, 300 W z dedykowanym sterownikiem.

Przejechałem 800km, byłem zadowolony, silnik oszczędzał energię, z baterią 23Ah przejeżdżałem 60km bez pedałowania z masą 95kg (plus 25kg rower).

Żeby nie skatować silnika ograniczyłem go na lcd4 do poboru max 500W.

Na pierwszy biegu przy kołach 20 cali jechał około 16km/h, na długim biegu około 31km/h.

Na pierwszym biegu miał zadowalającą moc jechania pod górkę, ale nie miałem okazji jechać dłużej pod górę.

Silnik często pobierał 500W, a na asfalcie na prostym około 300W (z moją wagą).

Niestety po przejechaniu 800km coś się zaczęło psuć - wyświetlacz zawieszał prędkość i gasł silnik - stało się to częste wiec nie dało się już jeździć. Podejrzewam że padł sterownik - patrząc na jego wielkość się nie dziwię - jest tak mały że na oko można ocenić że to długo nie pożyje.

Niestety nie da się go zastąpić ogólno dostępnymi sterownikami - bo nie obsługują zmiany biegów, a tego małego badziewnego sterownika Xiongda nie chce już kupować.

Podsumowując - silnik może i fajny, ale nie ma do niego dobrego sterownika, wiec ogólnie - odradzam zakup.

Przechodzę na silnik bafanga 500W przekładniowy i normalny sterownik.

Edytowane przez Rowerzysta35
  • +1 pomógł 1