WolnaPolska Napisano Piątek o 21:09 Napisano Piątek o 21:09 Dobry wieczór drodzy forumowicze, wczoraj zakupiłem w okazyjnej cenie, rower górski Giant. Za cenę za którą go kupiłem, nie oczekiwałem zbyt wiele. Wymieniłem opony i to na razie tyle. Chciałem wymienić klocki hamulcowe z tyłu, ale opona jest chyba scentrowana i nowe są zbyt duże w tej sytuacji, aby jeździć z nimi wygodnie. Z przodu hamulce działają dobrze, gdyż hamują, ale podczas jazdy wszystko się tam trzesię, a przy nagłym skręcie ociera się o oponę. Są tam jakieś dwa druciki, które coś tam robią, próbowałem coś ustawiać, ale nic to nie dało. Chciałem wyregulować przerzutki, ale się nie udało. Z przodu nic z tym chyba nie można zrobić, gdyż coś w manetce się połamało i działa tylko na dwa przełożenia, na trzecie, największe nie może się przełączyć. Proszę was o konkretne rady: co zrobić z tymi hamulcami przednimi, aby nie trzeszczały i nie ocierały, jak najłatwiej wyprostować oponę, jaki element musiałbym mieć, aby manetka była sprawna i przerzucała na największy bieg z przodu. Chciałbym wysłać zdjęcie dwóch manetek do porównania, ale zdjęcia zajmują zbyt dużo MB. Z góry dziękuję za odpowiedź Pozdrawiam
Mod Team KrissDeValnor Napisano Piątek o 21:11 Mod Team Napisano Piątek o 21:11 Temat został usunięty.Prawdopodobna przyczyna usunięcia:- pkt 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu- podobny temat już istnieje- narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności.Zasady pisania na forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi