Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Do jeżdżenia po mieście i parku i drodze leśnej ten rower jest lepszy https://www.pepper.pl/promocje/rower-elektryczny-bmc-257-amp-al-three-st-performance-cx-625wh-bosch-powertube-85nm-performance-line-cx-zasieg-do-150km-22kg-m-s-1068885 

Tak droższy ale ma normalny silnik i reszta jest okay. 
Pisałem wcześniej, zależy co kto potrzebuje ale trzeba zdawać sobie sprawę co się kupuje. 
Ja do jeżdżenia po mieście zrobiłem takie rowery z Decathlon które ostatecznie wyszły po około 5 tyś 

Zrzut ekranu 2025-07-08 o 12.17.44.png

Napisano

Mój idealny rower:

- 28kg

- Łatwo wyjmowana bateria 25Ah na dobrych ogniwach (tak żeby bez pedałowania można było przejechać po asfalcie 40km i około 10km na trawie przy wadze rowerzysty 95kg).

- Silnik w pieśćcie dwubiegowy 500W (na razie dokładnie nie znalazłem takiego :D) - tak żeby miał moc na podjazdach i nie marnował energii.

- Koła 24 lub 26 cali z oponami około 2,25"

- Wygląd nie budzący podejrzeń - tak żeby można było spokojnie wejść do autobusu (w razie czego zdejmę baterię)

- Wygodne siodełko i dobry czuły amortyzator w sztycy, mostek REDSHIFT ShockStop, dobry amortyzator sprężynowy z przodu przy kole.

Wiele czynników ma znaczenie.

Mam idealny rower ale fatbike - ale nie wpuszczają mnie z nim do autobusów podmiejskich, stad już nie jest taki uniwersalny.

Zależy do czego potrzebujesz rower.

• Haha 1