TraviSSS Napisano Poniedziałek o 17:57 Napisano Poniedziałek o 17:57 Cześć! Jestem zielony jeśli chodzi o tematy rowerowe, stąd moja olbrzymia prośba o pomoc w wyborze roweru. Szukam gravela do kwoty maksymalnie 4000zl, ale jeśli będzie taniej to się nie obrażę Na chwilę obecną patrzę na Rometa Aspre 1 oraz Tribana Discover AF GRVL, jednak nie wiem czy są to dobre wybory. Aktualnie nie mam żadnego roweru i od ostatniej mojej jazdy minęło już sporo czasu 😉 Mój wzrost to 185cm i ważę 75kg. Cytuj
Mihau_ Napisano Poniedziałek o 18:32 Napisano Poniedziałek o 18:32 Dobrego gravela charakteryzuje kilka kwestii, sztywne osie, typowo gravelowa grupa napędowa, hydrauliczne hamulce...obydwa podane przez ciebie modele nie mają żadnego z tych elementów😁 Najtańszym sprzętem, który można nazwać "kompletnym gravelem" jest aspre 2. Kosztuje 4400 i wiesz co? Grzech nie dorzucić mając budżet 4k. Będziesz miał rower, któremu nic nie brakuje i nie ma sensu niczego w nim zmieniać. A jak chcesz przycebulić to postawiłbym na https://www.centrumrowerowe.pl/rower-gravel-felt-broam-60-pd38835/ ale licz się z tym, że to jest po prostu półśrodek Cytuj
TraviSSS Napisano Środa o 16:54 Autor Napisano Środa o 16:54 Dziękuję za pomoc. Ostatecznie zdecydowałem się na Felta, poczytałem sporo recenzji i myślę że będę z niego zadowolony, a biorąc pod uwagę że musiałem dokupić jeszcze sporo akcesoriów to i tak zbliżyłem się do planowanej czwórki W przyszłym tygodniu napiszę jak się sprawuje, może komuś taka informacja pomoże w przyszłości 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi