Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej

Jestem w trakcie urlopu z narzeczona w Alpach. Spadł jej rower na kamień i powstał odprysk na grubość maxymalnie paznokcia.

Robiłem testy, że naciskam palcem i stukam monetą.

Pacjent to tygodniowy Cube Stereo Hybrid ONE77 HPC SLX 800 2025, więc boli ją to jeszcze bardziej.

Po powrocie pójdziemy na serwis, ale żeby się nie martwić może ktoś coś po zdjęciach stwierdzi czy uszkodzona jest powłoka Lakierniczy czy karbon oberwał. Czy można tym dalej jeździć. 

IMG-20250620-WA0000.jpg

IMG-20250621-WA0004.jpg

IMG-20250621-WA0001.jpg

IMG-20250621-WA0003.jpg

Messenger_creation_E92C776C-E476-41A2-AE8C-2500E2AC2417.jpeg

Napisano

Normalny odprysk. Nie ruszaj. Gdyby rower był po gwarancji, to, żeby to wyglądało estetycznie, kapiesz superglue i przecierasz szmatką, wtedy nie masz takiego zabielenia. 

Napisano (edytowane)

Jak robie makro i świecę latarka to na zbliżeniu widać takie dziurki, gołym okiem nie widać. @smw44199 ale trochę i tak mnie uspokoiłes

IMG_20250622_163450.jpg

IMG_20250620_213051.jpg

Edytowane przez izusek
Napisano (edytowane)

Może być tak, że zrobiła sie dziura, sprawdź szpilką. To mimo wszystko nie powinno powodować jakiejś znaczącej utraty sztywności.

Jak jest dojście od wewnątrz, to można by to podlaminować. Z zewnątrz bym zrobił jedynie kosmetyczną zaprawkę z węgla i cjanoakrylu.

Edytowane przez smw44199