izusek Napisano 21 Czerwca Napisano 21 Czerwca Hej Jestem w trakcie urlopu z narzeczona w Alpach. Spadł jej rower na kamień i powstał odprysk na grubość maxymalnie paznokcia. Robiłem testy, że naciskam palcem i stukam monetą. Pacjent to tygodniowy Cube Stereo Hybrid ONE77 HPC SLX 800 2025, więc boli ją to jeszcze bardziej. Po powrocie pójdziemy na serwis, ale żeby się nie martwić może ktoś coś po zdjęciach stwierdzi czy uszkodzona jest powłoka Lakierniczy czy karbon oberwał. Czy można tym dalej jeździć. Cytuj
smw44199 Napisano 21 Czerwca Napisano 21 Czerwca Normalny odprysk. Nie ruszaj. Gdyby rower był po gwarancji, to, żeby to wyglądało estetycznie, kapiesz superglue i przecierasz szmatką, wtedy nie masz takiego zabielenia. Cytuj
izusek Napisano 22 Czerwca Autor Napisano 22 Czerwca (edytowane) Jak robie makro i świecę latarka to na zbliżeniu widać takie dziurki, gołym okiem nie widać. @smw44199 ale trochę i tak mnie uspokoiłes Edytowane 22 Czerwca przez izusek Cytuj
smw44199 Napisano 22 Czerwca Napisano 22 Czerwca (edytowane) Może być tak, że zrobiła sie dziura, sprawdź szpilką. To mimo wszystko nie powinno powodować jakiejś znaczącej utraty sztywności. Jak jest dojście od wewnątrz, to można by to podlaminować. Z zewnątrz bym zrobił jedynie kosmetyczną zaprawkę z węgla i cjanoakrylu. Edytowane 22 Czerwca przez smw44199 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi