Maciek_Z_Mazur Napisano 19 Czerwca Napisano 19 Czerwca Witam, Czy suport SM BB94-41 (XTR) będzie poprawnie działał z korbą XT m8100? Okoliczności: Kilka tygodni temu wymieniłem korbę na m8100 i do tego kupiłem suport MT800. Niestety w trakcie montażu omsknęła mi się suwmiarka i nie zamontowałem tej 2.5 mm podkładki po stronie napędu. Myślałem, że będzie ok ale okazało się, że zmniejszona linia łańcucha powoduje ocieranie łańcucha o sąsiednie tryby na koronkach 10 do 16. Licząc się z uszkodzeniem suportu podczas wybijania zamówiłem drugi - u tego samego sprzedawcy, na tej samej aukcji, więc jak paczka przyszła to rzuciłem na półkę nie zaglądając do środka. Dzisiaj wziąłem się za wymianę. Wybiłem poprzedni mt800 i otworzyłem paczkę, no a tam zamiast zamówionego mt800 był ten bb94-41. Będąc po terminie zwrotu i mając rozgrzebany rower po prostu go wcisnąłem i zmontowałem korbę. Pomiary suwmiarką nie wykazały żadnych różnic. Wszystko w zasadzie się dociągnęło, nie ma luzów ale ... niesmak pozostał ;-). Przy okazji zastanawiam się czy można użyć drugi az wybitego pressfita... Cytuj
Dokumosa Napisano 19 Czerwca Napisano 19 Czerwca Można, ale na dwoje babka wróżyła czy nastąpiła jakaś degradacja koszyka trzymającego kulki w łożyskach czy nie. Należy mieć gdzieś z tyłu głowy, że być może nie będzie tak trwały jak w przypadku pierwszego montażu. Swoją drogą jak już robili ramę pod PF w standardzie shimano to po kiego grzyba mufa 89,5 zamiast prawilnej 92mm... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi