MasterBike Napisano 10 Czerwca Napisano 10 Czerwca Cześć Nie mogę za nic wybić ośki z zdjęcia w Giant reign 2. Mam walić młotkiem aż wyjdzie czy ja czegoś nie widzę ... ośka się kręci i nakrętka odkręcona jest, ale nie mogę wyjąć ośki. To chyba raczej nie jest na stałe... Proszę o pomoc czy mam walić młotkiem aż wyjdzie Pozdrawiam Od drugiej strony wygląda to tak... to nie jest nakrętka. Jest to w całości z ośką. Gładki otwór jest. Cytuj
Mod Team sznib Napisano 10 Czerwca Mod Team Napisano 10 Czerwca Walić młotkiem. Ale albo przez drewienko, albo gumowym. Cytuj
MasterBike Napisano 10 Czerwca Autor Napisano 10 Czerwca walę gumowym, ale ani drgnie ... będę jeszcze próbował jutro... masakra... niewiem czemu tak siedzi , skoro się kręci... Cytuj
Mod Team sznib Napisano 11 Czerwca Mod Team Napisano 11 Czerwca Jak nie wychodzi łatwo to popryskać WD40 i zostawić na noc, niech spenetruje, potem wybijać. Mogła się ośka zapiec z łożyskiem, jak ją ktoś zamontował bez posmarowania smarem. Cytuj
MasterBike Napisano 12 Czerwca Autor Napisano 12 Czerwca (edytowane) Niestety... dwa dni prób... psikanie WD40 i innymi specyfikami nie pomogły... nie drgnęła ani troszkę, na szczęście ośka się kręci na łożyskach płynnie i swobodnie, więc łożyska raczej są ok, nawet jeśli ośka się zapiekła na jednym z łożysk to się kręci. Składam rower z powrotem 😕za jakiś czas spróbuję znów. Może po tym psikaniu i jeździe przez jakiś czas coś popuści. tym czasem dzięki za pomoc. Edytowane 12 Czerwca przez MasterBike Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi