szamzeq Napisano 2 Czerwca Napisano 2 Czerwca Siemanko, Szukam raczej crossa do jazdy głównie na asfalt, miasto gdzie jest trochę stromych podjazdów ( południe Krakowa ). Co do wymagań to chciałbym mieć w miarę wyprostowaną pozycję na rowerze, napęd 1x/2x i w miarę niską wagę. Dystanse 20-30 kilosów parę razy w tygodniu. Z mojego researchu znalazłem w sumie jeden rower spełniający moje wymagania: https://sportano.pl/p/399436/rower-crossowy-marin-san-rafael-ds2-700c-szary-niebieski#tab-label-custom.tab rozmiar L Myślałem jeszcze o kands pure i marin presidio 1, ale oba to fitnessy czyli jak dobrze wnioskuje bardziej pochylona pozycja. Mężczyzna Wzrost 180cm i waga 65kg Cytuj
StrayRider Napisano 2 Czerwca Napisano 2 Czerwca Kands Pure to napęd 3x - przednia duża zębatka pozwoli na osiągnięcie trochę większej prędkości... ale dłuższe utrzymanie prędkości na najtwardszym przełożeniu wymaga już odpowiedniej "kondycji". Marin Presidio to napęd 1x - może brakować przełożeń na podjazdy i rozpędzenia się na prostą. Marin San Rafael DS2 przy napędzie 2x wydaję się optymalny i powinien się dobrze sprawdzić na planowane trasy. PS. Dodając jeszcze subiektywną ocenę w temacie wyglądu/lakieru/malowania widzianych rowerów na żywo to Marin wypada lepiej od Kands. Cytuj
szamzeq Napisano 4 Czerwca Autor Napisano 4 Czerwca W sumie jeszcze znalazłem Gianta Roam 2 Disc 2021 za 2300zł z trochę lepszym osprzętem i 2x9 z lżejszym przełożeniem z tyłu 36T i lepszymi hamulcami Cytuj
StrayRider Napisano 5 Czerwca Napisano 5 Czerwca Porównując 2x8 i 2x9 to przy codziennym użytkowaniu nie będzie to jakaś znacząca różnica(na plus 2x9 może być grupę wyższa przerzutka, która będzie działać trochę "płynniej"). A 34T i 36T to może być ewentualnie znaczenie na bardziej stromych podjazdach w terenie. Gianta Roam 2 Disc jak był "magazynowany" przez 3-4 lata to teoretycznie płyn hamulcowy do wymiany i ewentualnie możliwe sparciane opon. A tak ogólnie jako rower to OK. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi