Mythek Napisano Sobota o 18:02 Napisano Sobota o 18:02 (edytowane) Cześć, mam duży dylemat, który rozmiar ramy wybrać. Mam 184 cm wzrostu, 87 długości wewnętrznej nogi. Reszta kończyn jest w normie, nie za duża, nie za mała. Mieści się w widełkach. Idealnie pasują na mnie takie rowery jak Felt Broam 60 w rozmiarze 56 czy Esker 6.0 2 gen w rozmiarze L. Wracając do ramy Carbondy 696, czyli Eskera 7.0/8.0 Jedni mówią, że L, a inni, że XL. Ogólnie miedzy L i XL nie ma dużej różnicy i zdroworozsądkowo chyba lepiej pójść w XL. Tylko boję się podpisu Krossa, który sugeruje XL do wzrostu 194 cm. Carbonda z drugiej strony rozmiar 56 kategoryzuje jako L, gdzie Kross ten sam rozmiar kategoryzuje jako XL. Carbonda rozmiar 54 kategoryzuje jako M, gdzie Kross ten sam rozmiar kategoryzuje jako L. Gdzie jest prawda? Nigdy nie miałem takiej zagwozdki i takiego zamieszania z rozmiarem jednej ramy, gdzie co producent to inne zdanie. Ridley inaczej, Kross inaczej, a główny producent ramy jeszcze inaczej twierdzi. Edytowane Sobota o 18:04 przez Mythek Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi