Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam pytanie udało mi się wynegocjować dobrą cena na powyższy rower. Napęd jest w dobrym stanie, wiadomo pewnie jakieś łożyska będą do wymiany. Rower miał by służyć głównie do jazdy po lasach i może 20% asfaltu. Czy on do tego się nada. Zaczynam swoją przygodę z xc i nie chce na razie wpakować dużo kasy w rower bo na razie nie wiem czy to dla mnie. Licze się z tym że amortyzator z przodu jest do zmiany. 

Napisano

1. Za mało informacji. Rowery mają chociażby roczniki i różnią się pomiędzy nimi technicznie.

2. Nic co kupisz za 5 stów nie będzie się nadawało do mocniejszej jazdy. Albo inaczej, będzie ale krótko, w zależności ile wytrzyma rower lub ile ty

3.

Cytat

Licze się z tym że amortyzator z przodu jest do zmiany. 

Przecież to przewyższy wartość całego roweru.

Napisano

Rocznik jest mi nieznany.

Przerzutka przód tył Shimano deore XT

Hamulce tektro Draco 2 

Korby Shimano XT 

Przód amortyzator to suntour xcm 

Raczej jeśli chodzi o osprzęt to ktoś go wymieniał. Co do amortyzatora raczej chciał bym go kupić po dłuższej chwili gdy już pojeżdżę, sam amortyzator by został do następnego roweru wyrazie zmiany tak że liczę się że amor przewyższy wartość roweru.

Napisano
Cytat

Rocznik jest mi nieznany.

Przerzutka przód tył Shimano deore XT

Hamulce tektro Draco 2 

Korby Shimano XT 

Tylko, że osprzęt też ma generacje. Co innego XT z 2005 a co innego z 2015

Cytat

Co do amortyzatora raczej chciał bym go kupić po dłuższej chwili gdy już pojeżdżę, sam amortyzator by został do następnego roweru wyrazie zmiany tak że liczę się że amor przewyższy wartość roweru.

A ten bulls ma taperowaną główkę ramy i oś boost żeby ten widelec który potencjalnie kupisz był kompatybilny ze współczesnymi rowerami?

Wrzuć zdjęcia tego gruza albo link do ogłoszenia i tyle. Rower za 5 stów ma być sprawny, tyle, nie myśl o jakichś wymianach części bo to wyrzucanie pieniędzy w błoto