Kamaro Napisano 27 Maja Napisano 27 Maja Hej, Od lat nie jeździłem na rowerze, szukam czegoś taniego na start. Wzrost 174, waga 114. Z waga systematycznie walczę, stad pomysł na rower, ale na razie jest jak jest. Zastanawiam się czy nie kupić po prostu czegoś najtańszego ale z drugiej strony jak już wydawać ten 1000-2000 to może dorzucić troche i mieć cos sensownego na dłużej. Im dłużej przeglądam oferty tym bardziej głupieje. 😆 A może przekroczyć ten budżet? Doradźcie cos? Cytuj
chudzinki Napisano 27 Maja Napisano 27 Maja Ale tego Ci nikt nie doradzi... Jeżeli kupisz i będziesz jeździł to zdecydowanie warto kupić coś w górnych granicach założone budżetu, ale jeżeli kupisz i nie będziesz jeździł to bez sensu zamrażać kasę 🙂. Cytuj
Kamaro Napisano 27 Maja Autor Napisano 27 Maja Może inaczej. Mam zamiar jeździć regularnie w tygodniu na krótszych trasach i weekendowo na dłuższe wycieczki. Chciałbym żeby posłużył dłużej i bezproblemowo. Różne opinie czytam o tanich modelach i im dłużej czytam tym więcej wątpliwości mam. Jeśli to zły wątek to zamykam temat. Cytuj
chudzinki Napisano 27 Maja Napisano 27 Maja To pytanie: czym podyktowany jest wybór trekkingu? Pełne błotniki? Oświetlenie? Upatrzyłeś sobie jakieś modele? Oglądałeś coś? Przeglądałeś forum w poszukiwaniu? Cytuj
Kamaro Napisano 27 Maja Autor Napisano 27 Maja Szukam czegoś w miarę uniwersalnego i wygodnego. Przeglądałem modele KROSSa - Trans, Explorer. Cytuj
chudzinki Napisano 27 Maja Napisano 27 Maja "Wygodne" to pojęcie względne. Domyślam się, że chodzi Ci o w miarę wyprostowaną pozycję? Jeżeli tak i nie zależy Ci na oryginalnie zamontowanych błotnikach, oświetleniu i bagażniku to możesz popatrzeć na ofertę Unibike. Ich crossy mają bardzo wyprostowane pozycje, a dodatkowo montują regulowane mostki czym jeszcze bardziej możesz się wyprostować. No i mają stopki co wielu daje za przykład prawdziwego crossa 🙂. Cytuj
Kamaro Napisano 27 Maja Autor Napisano 27 Maja (edytowane) Tak, chodziło mi o wyprostowaną pozycję. Wielkie dzięki, popatrzę. Edytowane 27 Maja przez Kamaro Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi