Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,
Od lat nie jeździłem na rowerze, szukam czegoś taniego na start.
Wzrost 174, waga 114. Z waga systematycznie walczę, stad pomysł na rower, ale na razie jest jak jest.
Zastanawiam się czy nie kupić po prostu czegoś najtańszego ale z drugiej strony jak już wydawać ten 1000-2000 to może dorzucić troche i mieć cos sensownego na dłużej.
Im dłużej przeglądam oferty tym bardziej głupieje. 😆
A może przekroczyć ten budżet? Doradźcie cos?

Napisano

Ale tego Ci nikt nie doradzi...

Jeżeli kupisz i będziesz jeździł to zdecydowanie warto kupić coś w górnych granicach założone budżetu, ale jeżeli kupisz i nie będziesz jeździł to bez sensu zamrażać kasę 🙂.

Napisano

Może inaczej. Mam zamiar jeździć regularnie w tygodniu na krótszych trasach i weekendowo na dłuższe wycieczki.
Chciałbym żeby posłużył dłużej i bezproblemowo.
Różne opinie czytam o tanich modelach i im dłużej czytam tym więcej wątpliwości mam.
Jeśli to zły wątek to zamykam temat.

Napisano

To pytanie: czym podyktowany jest wybór trekkingu? Pełne błotniki? Oświetlenie? 

Upatrzyłeś sobie jakieś modele? Oglądałeś coś? Przeglądałeś forum w poszukiwaniu?

Napisano

"Wygodne" to pojęcie względne. Domyślam się, że chodzi Ci o w miarę wyprostowaną pozycję? 

Jeżeli tak i nie zależy Ci na oryginalnie zamontowanych błotnikach, oświetleniu i bagażniku to możesz popatrzeć na ofertę Unibike. Ich crossy mają bardzo wyprostowane pozycje, a dodatkowo montują regulowane mostki czym jeszcze bardziej możesz się wyprostować. No i mają stopki co wielu daje za przykład prawdziwego crossa 🙂.

Napisano (edytowane)

Tak, chodziło mi o wyprostowaną pozycję.
Wielkie dzięki, popatrzę.

Edytowane przez Kamaro