Tochimon Napisano 22 Maja Napisano 22 Maja Witam. Jako iż obecnie stoję przed wyborem roweru aby troszkę popracować nad sobą, to szukałem w sieci dość sporo opcji na rower do jazdy. Intensywność poszukiwań niejednokrotnie okupiona bólem głowy od nadmiaru opcji i informacji.... Niestety moja wiedza na temat technikaliów rowerowych jest właściwie zerowa, ostatni rower w moim posiadaniu był jakieś 12 lat temu. Z racji tego iż moje jeżdżenie to będzie jakieś 60% miasto 40% szutry/utwardzone leśne drogi. To podpowiedziano mi że najlepiej będzie skupić się na rowerze Crossowym. I tutaj przychodzi moje zapytania i wątpliwości....Z racji tego iż moja obecna waga to 105kg, to czy nie będzie to za wiele dla cienkich Crossowych opon ? Czy tutaj lepiej dla bezpieczeństwa pójść w jakiś MTB z oponami 2.1 czy coś takiego ?? Będę wdzięczny za pomoc :) Cytuj
ernorator Napisano 22 Maja Napisano 22 Maja Spokojnie 105kg to nie dramat. Każdy cross to ogarnie. Cytuj
konradwat Napisano 30 Maja Napisano 30 Maja Bez problemu da radę. Przy takim użytkowaniu to pewnie bym pomyślał nawet nad sztywnym widelcem - czyli rower typu fitness. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi